Yusuf ERKAN

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı, Yüksek Makina Müh.

İstanbulTuzla
Coldwell Banker Kobi
yusuf.erkan@cb.com.tr

Gayrimenkul sektöründeki çalışmalarıma 2005 yılında, “Gayrimenkul Değerleme” alanında başladım. SPK Lisanslı (Lisans No: 402311) Gayrimenkul Değerleme Uzmanıyım ve Makine Yüksek Mühendisiyim. Gayrimenkul değerleme alanındaki tecrübelerimi, 2023 itibariyle “Endüstriyel & Ticari Gayrimenkul Danışmanı” olarak aktarmaya karar verdim ve sektörün en etkin ve köklü firmasında çalışma gayesiyle Coldwell Banker / "CB Kobi" ailesine katıldım. Türkiye genelinde ve uluslararası; gayrimenkul değerleme, üst hakkı değerleme, üstyapı  (asgari levazım bedeli tespiti) değerleme, makine&teçhizat&gemi değerleme, sigorta firmaları genel müdürlüklerine mutabakatlı kıymet takdiri ve riziko teftiş raporları hazırlanması vb. konularda toplamda 19 yıl tecrübem mevcuttur. Ulusal ve uluslararası olarak 434 tesisin gayrimenkul değerlemesini (makine&teçhizat değerlemesi ile birlikte) yaparak bankalara, sigorta genel müdürlüklerine, TMSF, KGF, finansal kiralama şirketleri, bağımsız yatırım ve denetim firmaları, kamu kuruluşları, aracı kurumlar, holdingler ve sınai şirketleri gibi SPK mevzuatına tabi olan veya olmayan birçok kurum ve kuruluşa yönelik raporlama yaptım. Söz konusu değerleme çalışmaları arasında; termik santraller, çimento fabrikaları, baraj ve HES’ler, entegre demir çelik fabrikaları, limanlar, tersaneler, entegre tekstil fabrikaları, akaryakıt depolama ve dolum tesisleri, ilaç fabrikaları, muhtelif enerji santralleri (JES/GES/RES/Biyokütle/ Kombine Çevrim Santraller) vb. mevcut olup, ayrıntılı değerleme listesi için benimle irtibata geçebilirsiniz.